Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

V stredu (27.7.2022) prijal primátor mesta Boris Hanuščak zborového farára Evanjelickej cirkvi augsburského vyznania v Bardejove (ECAV) Jána Velebíra v súvislosti s ukončením jeho kňazského poslania v našom meste a jeho pôsobnosťou v novej farnosti.

Ako na stretnutí primátor mesta zdôraznil je nesmierne rád, že v súvislosti s osobou Jána Velebíra môže konštatovať, že vzťahy medzi samosprávou Bardejova a Evanjelickou cirkvou augsburského vyznania v našom meste sa vždy vyznačovali veľkou mierou porozumenia, spolupráce a vzájomného rešpektu.

Ako dalej povedal „vždy som si Vás vážil a vždy si vážiť budem Váš zmysel pre kooperáciu a vzájomné poznanie, pre Vaše proekumenické  postoje a racionálny prístup k riešeniu otázok, ktoré život prináša vo vzťahu samosprávy a cirkevných spoločenstiev“. Pôsobenie Jána Velebíra na poste zborového farára ECAV v Bardejove sa zlatými písmenami zapíše do histórie nielen cirkvi, ale aj samosprávy ako takej, bude jej trvalou spomienkou a pripomenutím jeho nezmazateľného vkladu do udržiavania a rozvoja vzťahov medzi samosprávou a cirkevným spoločenstvom.

 

 

Zverejnil: Marek Duleba, 2022-08-02, 14:28  marek.duleba@bardejov.sk

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám