Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

● TIER posilňuje svoje pôsobenie v Prešovskom kraji
● Od 14. septembra je v uliciach Bardejova dostupných 60 moderných e-kolobežiek
● TIER je prvým poskytovateľom mikromobility v meste
● K dispozícii sú 7 dní v týždni, 24 hodín denne
● E-kolobežky je možné prenajať za 0,14 centov za minútu (+1 € poplatok za odomknutie)

BARDEJOV, 14.9.2022 – Bardejov je ďalším okresným mestom na východnom Slovensku, kam svoju flotilu udržateľnej dopravy prináša berlínsky prevádzkovateľ mikromobility - spoločnosť TIER. Najnovšie modely disponujú rozšírenými bezpečnostnými prvkami od smeroviek, ktoré prinášajú väčšiu predvídateľnosť pohybu jazdcov, až po väčšiu výdrž baterky, vďaka ktorej prejdú obyvatelia a návštevníci mesta dlhšiu trasu o približne 30 %.
Spoločnosť TIER rozširuje svoju pôsobnosť v Prešovskom kraji o ďalšiu zónu udržateľného jazdenia na e-kolobežkách. Bardejov sa stane jedenástym mestom, kde TIER na Slovensku pôsobí. Spustenie flotily v ďalšom meste východného Slovenska prichádza v čase blížiaceho sa Európskeho týždňa mobility 2022, ktorý sa tradične koná v termíne od 16. do 22. septembra. Obyvatelia európskych miest a obcí majú príležitosť vyskúšať si alternatívy udržateľnej dopravy.

Na túto tému reaguje Ján Novotný, vedúci odboru rozvoja mesta Bardejov: „Uvedenú skutočnosť vnímame veľmi pozitívne, nakoľko je plne v súlade so stratégiou rozvoja nášho mesta. Tou je zlepšovať kvalitu života obyvateľov v súlade s ochranou životného prostredia. TIER je prvým poskytovateľom zdieľanej mikromobility v našom meste, čo je určitým spôsobom pre našu samosprávu aj významnou udalosťou. Termín spustenia e – kolobežiek sme plánovali tak, aby predchádzal Európskemu týždňu mobility a bol jej úvodnou aktivitou. V rámci týždňa mobility bude dňa 22.9.2022 mestská hromadná doprava v meste Bardejov poskytovaná bezplatne.“

Elektrokolobežky TIER dostupné v Bardejove sú najlepšie vo svojej triede. Najnovšia generácia je vybavená ešte ďalšími funkciami, aby bola každá jazda čo najbezpečnejšia a najplynulejšia. Popri osvedčených funkciách, akými sú najväčšie predné koleso, širšia podložka na státie, nabíjačka na bezdrôtový telefón, zvuková signalizácia, dvojitý stojan, dvojité bubnové brzdy a dvojité odpruženie, sú nové e-kolobežky vybavené prednými a zadnými smerovými svetlami pre dobrú viditeľnosť. Pridanie týchto funkcií odzrkadľuje inovatívnosť spoločnosti TIER ako popredného poskytovateľa mikromobility.

Batérie e-kolobežiek TIER, ktoré sú priamo vymeniteľné na mieste vybitia, eliminujú potrebu prepravovať ich do skladov na nabíjanie. Tím TIER zamestnancov na mieste vymení prázdne batérie za čerstvo nabité, čím sa výrazne znížia prepravné náklady a emisie. Tento operačný model spoločnosti TIER umožnil spoločnosti zostať od januára 2020 úplne klimaticky neutrálnou.
Jazdci v Bardejove môžu aktuálne využiť výhodný balíček Day pass 60, ktorý za 7,99 eur umožňuje neobmedzený počet odomknutí počas 60 dní alebo Sub.unlock and GoTIER v hodnote 4,99 eur, ktorý je určený pre nových jazdcov počas prvých 7 dní po registrácii v aplikácii TIER. V tejto cene je neobmedzený počet odomknutí a 60 minút jazdy počas 24 hodín.

Kolobežky sa budú nachádzať v blízkosti centrálnych dopravných uzlov a vo frekventovaných častiach mesta. Zóny pôsobenia a parkovacie zóny boli definované a implementované v úzkej spolupráci s predstaviteľmi mesta. Maximálna rýchlosť e-kolobežiek TIER je stanovená na 25km/hod, keďže pri tejto rýchlosti je vodič schopný bezpečne manévrovať. Touto rýchlosťou môžu jazdci jazdiť po cyklochodníkoch alebo cestných komunikáciách. V centre mesta je rýchlosť automaticky znížená na 5km/hod.

TIER na Slovensku

Na Slovensku bol TIER do dnešného dňa aktívny v 10 mestách od západu po východ - v Bratislave, Trnave, Nitre, Košiciach, Prešove, Lipanoch, Veľkom Šariši, Kapušanoch, Sabinove a na Zemplínskej Šírave v obci Kaluža. Celkovo TIER e-kolobežky využilo na Slovensku takmer 62 000 jazdcov. Absolvovali s nimi viac ako 305 000 jázd, z ktorých takmer 130 000 sa uskutočnilo v uplynulých štyroch mesiacoch.
Ako sa používajú e-kolobežky TIER?
Ak chcete vyskúšať TIER, stiahnite si aplikáciu TIER, nájdite e-kolobežku na mape a odomknite ju naskenovaním QR kódu. Ak chcete ukončiť jazdu, nájdite bezpečné miesto na zaparkovanie, posuňte stojan späť nadol, otvorte aplikáciu TIER a klepnite na „Ukončiť jazdu“. Platí sa aktivačný poplatok vo výške 1 eur a sadzba 0,14 eur za minútu. TIER akceptuje väčšinu kreditných kariet, ako aj PayPal. Každá jazda s TIER je nielen klimaticky neutrálna, ale aj krytá poistením zodpovednosti.

Pozrite si edukačné video TIER s jednoduchými pravidlami korektnej jazdy a bezpečnosti.

O TIER Mobility

TIER Mobility je svetový líder v poskytovaní zdieľanej mikromobility s misiou Change Mobility for Good. Poskytnutím širokej škály vozidiel - od elektrických kolobežiek až po elektrické bicykle a mopedy, poskytuje spoločnosť TIER mestám zníženie ich závislosti od automobilov. TIER, ktorú v roku 2018 založili Lawrence Leuschner, Matthias Laug a Julian Blessin, má ústredie v Berlíne a v súčasnosti pôsobí vo viac ako 250 mestách v 22 krajinách Európy a na Blízkom východe. So zameraním na poskytovanie najbezpečnejších, najférovejších a najudržateľnejších riešení v oblasti mobility je TIER od roku 2020 klimaticky neutrálny.
Medzi investorov spoločnosti TIER patria SoftBank Vision Fund 2, Mubadala Capital, Northzone, Goodwater Capital a White Star Capital. Viac na www.tier.app .

 

Zverejnil: Marek Duleba, 2022-09-14, 14:14  marek.duleba@bardejov.sk

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám