Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru
Fotografia z rokovania

Dnes, vo štvrtok 30. marca navštívila Bardejov prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová v rámci pracovnej cesty na východe Slovenska.

Na pôde mestského úradu v Bardejove (MsÚ) ju privítali viceprimátori Eva Hudáková a Peter Petruš, ako aj hudobné zoskupenie Sami sebe. Následne pani prezidentka absolvovala pracovné stretnutie s predstaviteľmi samosprávy mesta a starostov okolitých obcí: témou stretnutia boli aktuálne problémy samosprávy i návrhy na ich možné riešenia.

Zuzana Čaputová so sprievodom potom navštívila Baziliku minor sv. Egídia, kde ju privítal a sprevádzal dekan Marek Kreheľ, a jej kroky viedli aj do kláštora Františkánov, kde si prezrela jeho zrekonštruované priestory, a kde poskytla aj vyjadrenia pre zúčastnené médiá. Súdiac podľa jej slov je Bardejov mestom, ktoré si zasluhuje pozornosť nielen turistov, ale aj štátnych ustanovizní, ktoré majú na starosti financovanie aktivít súvisiacich so záchranou kultúrneho dedičstva.

Pracovná cesta prezidentky pokračovala návštevou spoločnosti, ktorá sídli v priestoroch bývalého JAS-u a skončiť by sa – po zastávke v Prešove – mala opäť v Košiciach na spoločenskom podujatí.

 

 

Zverejnil: Marek Duleba, 2023-03-30, 13:37  marek.duleba@bardejov.sk

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám