Mesto Bardejov - svetové dedičstvo UNESCO

skendehuplru

Mesto Bardejov - Svetové dedičstvo UNESCO

Teší nás, že Vám môžeme prostredníctvom web stránky predstaviť Mesto Bardejov, poskytnúť nevyhnutné informácie o živote mesta a funkciách mestskej samosprávy.

Mesto Bardejov je historicky a kultúrne bohaté mesto, považované za jedno z najkrajších slovenských miest. Historické centrum Bardejova spoločne s komplexom stavieb tvoriacich židovské suburbium zo začiatku 18. storočia bolo v roku 2000 zapísané do zoznamu - Svetové kultúrne a prírodné dedičstvo UNESCO.

Zobraziť celý článok »

Aktuality

Logo pre governance

Názov projektu: Rozvoj governance a úrovne informačnej a kybernetickej bezpečnosti mesta Bardejov

Názov prijímateľa: Mesto Bardejov

Miesto realizácie projektu: Bardejov

Schválená výška NFP: 167 030,32 EUR

Sprostredkovateľský orgán pre OPII: Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Slovenskej republiky https://www.mirri.gov.sk/

Stručný opis projektu:
Cieľom projektu je zabezpečiť a zaviesť nevyhnutnú bezpečnosť informačných systémov využívaných zamestnancami ako aj obyvateľmi mesta s dôrazom na jej udržateľnosť. Na základe vykonanej rozdielovej analýzy (zákon o KYB a zákon o ITVS) a následnej analýzy už prijatých opatrení sa mesto rozhodlo zapojiť do výzvy na podporu rozvoja kybernetickej bezpečnosti v podsektore verejnej správy doplnili chýbajúce opatrenia kybernetickej bezpečnosti v súlade s požiadavkami zákona č. 69/2018 Z.z. a č. 96/2019 Z.z v súčinnosti s následným obstaraním technológie respektíve služby na monitoring kybernetických hrozieb a incidentov.
Projekt bude realizovaný s cieľom rozšíriť spôsobilosti v oblasti informačnej a kybernetickej bezpečnosti mesta a zabezpečiť súlad so zákonom č. 95/2019 Z. z. a č. 69/2018 Z. z. o kybernetickej bezpečnosti (ďalej len „zákon o KB“) v čo najvyššej možnej miere.
Po implementácii projektu budú procesy zavedené do praxe a vykonávané našimi zamestnancami, ako aj externými konzultantami vrátane manažéra kybernetickej bezpečnosti. Hlavným výsledkom realizácie projektu bude zavedenie procesov governance IT bezpečnosti a riadenia rizík mesta, spolu so zavedením politík pre „Business Continuity Management“ a obstaraním služieb „ Security Operation Centre“.

Ako merateľný ukazovateľ (Počet nasadených nástrojov na rozpoznávanie, monitorovanie a riadenie bezpečnostných incidentov) bude obstaraná služba „SOC as a Service“ v pilotnej prevádzke.

Miestom realizácie je sídlo Mestského úradu mesta Bardejov.

V rámci projektu sú realizované nasledovné aktivity, ktorých popis je v ďalších kapitolách:

  • Analýza a Dizajn,
  • Nákup technických prostriedkov, programových prostriedkov a služieb,
  • Implementácia a Testovanie,
  • Nasadenie.

„Projekt je spolufinancovaný z finančnej podpory EÚ prostredníctvom OPII“

„Informácie o Operačnom programe Integrovaná infraštruktúra 2014 – 2020 nájdete na www.opii.gov.sk

Aktualizoval: Ing. Michal Jurečko, 2023-04-28, 10:16, michal.jurecko@bardejov.sk

Prihláste sa na odber

Najblišie udalosti

30 apr 2024
19:00 - 21:00
OTVORENIE FONTÁN
01 máj 2024
14:00 - 21:00
MAJÁLES
23 feb 2024
08:00 - 17:00
Muzikál KUBO

 

sms informacie

 

ukrajina

 

grantove projekty

 

partnerske mesta

 

aed

 

covidTEL

 

btv

 

kino zriedlo

 

kulturaS

 

plavaren

 

mladez

 

Máte otázku?
Kontaktný formulár »
Napíšte nám